Tags

, , ,

Daca termenul de generator de curent electric nu mai este deloc o noutate pentru utilizatorii de rand, este fundamental sa se cunoasca toate aspectele de functionare ale unui astfel de ansamblu. De ce am alege un generator de curent? In primul si in primul rand datorita utilitatii sale, numeroasele pene de curent putand fi suplinite de activitatea unui astfel de ansamblu. In al doilea rand, un generator de curent are avantajul ca este foarte usor de folosit, alimentarea cu combustibil accesibil oferindu-va posibilitatea sa mizati pe aceleasi facilitati dar la preturi mult mai scazute.

Cum functioneaza un generator de curent electric?

La baza, orice generator de curent electric se bazeaza pe un principiu de functionare relativ cunoscut: industria electromagnetica. Mai pe intelesul tuturor, energia mecanica oferita de miscarea conductorului intern este transformata in energie electrica in baza unui camp magnetic. Combustibilul de baza este benzina, aproximativ 70% dintre generatoarele de curent electric disponibile pe piata mizand pe o miscare de rotatie produsa in baza arderii combustibilului. Pe de alta parte, generatoarele de curent de mare capacitate se bazeaza pe un sistem de ardere cu motorina, acest combustibil fiind mult mai eficient daca motorul este unul cu o putere ridicata.

Ce tipuri de generatoare electrice regasim pe piata?

Una dintre cele mai importante aspecte ale unui generator de curent este tensiunea eliberata, categorisirea efectuandu-se dupa cum urmeaza: generatoare de curent monofazice, capabile sa furnizeze o tensiune maxima de 230V, si generatoare de curent trifazice, acestea din urma oferind utilizatorului o tensiune de pana la 400V. Alegerea unui generator de curent in functie de tensiunea eliberata se face in baza instalatiei de curent detinute, achizitia unui generator de curent trifazic in situatia in care utilizati o singura faza nefiind necesara.

O alta latura importanta a unui generator de curent este sistemul de pornire, acest detaliu impartind generatoarele in trei mari categorii. Cele mai populare pe piata din Romania sunt generatoarele de curent cu pornire la sfoara, acestea fiind urmate de cele cu pornire mixta, atat la sfoara cat si electrica. O ultima categorie de importanta ridicata este cea a generatoarelor cu pornire automata, acestea fiind catalogate drept cele mai performante produse de pe piata.

Doua alte domenii prin care generatoarele de curent pot fi impartite sunt mobilitatea si sistemul de racire. Din punct de vedere al transportului unui generator de curent, regasim atat generatoare de curent fixe cat si mobile, acestea din urma avand avantajul ca pot fi utilizate in mai multe locatii, chiar si in situatii de urgenta. Raportat la sistemul de racire, puteti gasi generatoare electrice la pret competitiv care va ofera o racire cu aer, varful de gama si totodata cele mai scumpe fiind generatoarele de curent care dispun de o sistem de racire pe lichid.

Alegerea unui generator electric

Dupa ce ati deprins cateva informatii de baza ale unui generator de curent, a venit momentul sa invatam si cum se face alegerea unui astfel de ansamblu. In primul si in primul rand, fiind vorba despre un generator de uz casnic, este elementar sa stiti care este consumul efectiv de electricitate si daca generatorul va fi utilizat ca sursa alternativa de energie electrica sau ca sursa unica. In functie de consumul efectiv, puteti miza fie pe un generator de capacitate redusa, care sa faca fata in situatiile in care alimentarea cu energie electrica de la reteaua locala nu este posibila, fie pe un generator electric de mare capacitate, acesta putand fi folosit chiar si ca sursa unica de energie electrica.

Mizati intotdeauna pe sfaturile unui specialist, informatiile de baza putand fi completate cu parerea unei persoane acreditate. In functie de propriile necesitati si de performantele unui anumit tip de generator electric, se poate crea un mix care sa garanteze indeplinirea tuturor necesitatilor casnice.

Generatoare electrice la preturi accesibile

Generatoare electrice pe benzina – de la 500 de lei

Generatoare electrice diesel – de la 2000 de lei

Generatoare inverter – de la 1400 de lei

Generatoare automatizate – de la 5800 de lei

generator_curent_KIPOR_kde_6500_E3generator_Kipor_KDE_6700TAkipor_generator_ig6000generator_curent_KIPOR_kde_6500_E3

Advertisements